Viitor european: integrare

Parteneri

Liceul Teoretic Adrian Păunescu Bîrca

Liceul Teoretic ”Adrian Păunescu” a fost înființat în anul 1961 ca oportunitate pentru școlarizarea fiilor de țărani din Bârca și din localitățile învecinate, care nu puteau să-și continue studiile liceale în Craiova, datorită posibilităților materiale reduse ale familiilor lor.
Liceul a fost la început denumit Școala Medie Bîrca, cu 2 clase, una de real și alta de uman. Concurența pentru un loc era foarte mare, fiind foarte mulți elevi în zonă care doreau să-și continue studiile liceale la acest liceu.
A funcționat ca liceu teoretic până în anul 1976, sub numele de Liceul Teoretic Bîrca, când s-a transformat în Liceul Agroindustrial Bîrca. Și în această perioadă numărul elevilor era foarte mare deoarece era învățământ obligatoriu de 10 ani și toți elevii erau cuprinși la școală până la vârsta de 16 ani.
În anul 1990 a redevenit Liceul Teoretic Bârca, școlarizând elevi la învățământul teoretic.
În anul 2003, luna iunie, ziua 19, prin Ordin al Ministrului Educației și Cercetării, liceului teoretic i se atribuie numele de Liceul Teoretic ”Adrian Păunescu” , ca recunoaștere a personalității poetului, care este fiu al satului, elev al acestei școli, urmaș al învățătorilor Marin Păunescu- bunic și Constantin Păunescu- tată , slujitori de vază ai școlii din Bârca.
Din anul 2004 școlarizăm și elevi la SAM, ca măsură a școlarizării obligatorii a elevilor absolvenți ai clasei a VIII-a.

 

4MARE ELISIUM SRL-D

4MARE ELISIUM SRL-D ofera servicii de consiliere, mediere si informare cu scopul de a sprijini persoanele in cautarea unui loc de munca, prin:

furnizare de informatii cu privire la piata muncii , evolutia ocupatiilor, informatii despre organizarea de burse ale locurilor de munca;
mediere electronica, iti oferim automat in corespondenta cererile si ofertele de locuri de munca;<b/li>
autoevaluare si evaluare a personalitatii in vederea orientarii profesionale;
dezvoltare a abilitatii si a increderii in sine a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca in vederea luarii deciziei privind propria cariera;
instruire in metode si tehnici de cautare a unui loc de munca (prezentarea la interviu, intocmirea unui CV);
informare privind piata muncii, stabilirea traseului profesional, evaluarea si autoevaluarea se realizeaza prin autoinformare, prin acordarea de servicii de consiliere individuala sau de grup oferite persoanelor in cautarea unui loc de munca.

 

Institutul de Economie Nationala

Institutul de Economie Nationala, este cel mai vechi asezamânt institutional public de cercetare economica din România, fiind urmasul Institutului de Cercetari Economice al Academiei Române, înfiintat in anul 1953. Incepând cu anul 1990, dupa reorganizarea cercetarii economice românesti, a fost reintegrat in reteaua Academiei Române, ca unitate autonoma de cercetare economica fundamentala si avansata, componenta a Institutului National de Cercetari Economice.

MISIUNE: realizarea de cercetări cu caracter fundamental şi aplicativ în domeniul economiei naţionale în cadrul Programelor de cercetare ştiinţifică ale Academiei Române, în concordanţă cu alte programe de CDI, naţionale şi internaţionale, în scopul promovării dezvoltării durabile a României

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 4: „Incluziunea socială și combaterea sărăciei” Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare Titlul proiectului: „Viitor European: Integrare” ID proiect: POCU/20/4/2/101916 Beneficiar: Comuna Bîrca, Județul Dolj Conţinutul acestor materiale aferente site-ului nu reprezintă obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, vizitati www.fonduri-ue.ro

Please publish modules in offcanvas position.